Zbytočná smrť 15 ročného chlapca. Nález míny. Zlodejov zaujali solárne lampy, hydina a pneumatiky

14.10.2013 Celý región

Zbytočná smrť 15 ročného chlapca
Včera /13.10.2013/ bol v skorých ranných hodinách nájdený mŕtvy len 15 ročný chlapec v jednom z rodinných domov v obci Lendak, okr. Kežmarok.
Mladíka našla ležať bez známok života jeho teta. Privolaný obhliadajúci lekár nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu nebohého. Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišskej Belej začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

V katastri obce Bodružal bola nájdená delostrelecká mína
67 ročný muž zo Svidníka v sobotu /12.10.2013/ nahlásil na linku 158 nález neznámej munície.
Svidničan muníciu pochádzajúcu pravdepodobne z obdobia II. svetovej vojny našiel počas prechádzky v lesnom poraste v katastri obce Bodružal, okr. Svidník a to pri lesnej ceste asi 1 km od obce v časti zv. Záruby. Po nahlásení nálezu, bol na miesto vyslaný pyrotechnik, ktorý konštatoval, že ide delostreleckú mínu, ktorú následne zaistil.

V obci Krivá Oľka úradoval pytliak
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Medzilaborciach začal v sobotu /12.10.2013/ trestné stíhanie pre prečin pytliactva, nakoľko bol nájdený zastrelený jeleň.
Ide konkrétne o 4 až 5 ročného jeleňa, ktorého doposiaľ neznámy páchateľ bez povolenia na lov zastrelil a ponechal na mieste v lokalite s miestnym názvom Uhliská nad obcou Krivá Oľka, okr. Medzilaborce. Spoločenská hodnota uloveného jeleňa je takmer 1.000,-Eur.

Začala sezóna prezúvania automobilov
Doposiaľ neznámy páchateľ ukradol z pivničných priestorov štyri pneumatiky.
Ku krádeži došlo v priebehu predchádzajúceho týždňa / 05.10.2013 – 12.10.2013/ a to v jednom z obytných blokov v Prešove na Ul. Ďumbierskej. Zlodej sa dostal do spoločných pivničných priestorov bez poškodenia dverí a škodu, ktorú krádežou spôsobil sa odhaduje na sumu 240,-Eur. Prípadom sa zaoberá Obvodné oddelenie policajného zboru v Prešove.

Zlodeja zaujali solárne lampy a hydina
V dobe od piatka /11.10.2013/ do soboty /12.10.2013/ úradoval zlodej aj v jednom z rodinných domov v obci Kamenná Poruba, okr. Vranov nad Topľou.
Zlodej z pozemku tohto obývaného rodinného domu ukradol päť solárnych lámp, 80 m elektrického kábla, rôzne pracovné náradie, 200-litrový plechový sud ako aj tri kusy hydiny. 59 ročnému majiteľovi vznikla škoda vo výške 250,-Eur. Polícia vo Vranove v prípade začala trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región

mark